Articole

Parteneri / Sponsori

  • Primaria
  • Rondocarton
  • Progecto

Cupa Napoca

24 Septembrie 2014

Clujul are campioni mondiali la fotbal-tenis! Îi puteÅ£i vedea sîmbătă, la Cupa „Napoca"

Clujul găzduieÅŸte la sfîrÅŸitul acestei săptămîni prima ediÅ£ie a Cupei InternaÅ£ionale „Napoca” la fotbal-tenis. CompetiÅ£ia va avea loc în Sala Sporturilor „Horia Demian”, sîmbătă, 28 august, cu începere de la ora 9.00, urmînd să adune la start naÅ£ionalele de fotbal-tenis ale Slovaciei, Ungariei, ElveÅ£iei ÅŸi României. Turneul internaÅ£ional va fi organizat de clubul dublei campioane mondiale la fotbal-tenis, Dorina Păuna, sub egida FederaÅ£iei Române de Fotbal-Tenis ÅŸi cu sprijinul DirecÅ£iei pentru Sport a JudeÅ£ului Cluj.

 „Intrarea va fi liberă sîmbătă ÅŸi îi aÅŸteptăm la Sala Sporturilor pe toÅ£i iubitorii sportului. Va fi o competiÅ£ie internaÅ£ională, adică se vor înfrunta cei mai buni sportivi ÅŸi vă garantez că va fi un spectacol de zile mari! Acest sport nu este popularizat destul în Å£ară ÅŸi vrem să repornim acest lucru tocmai din Cluj, oraÅŸ care a oferit deja campioni mondiali la fotbal-tenis. Vor evolua sportivi profesioniÅŸti care, în Å£ara lor, sînt plătiÅ£i cu mii de euro”, a declarat pentru FTR.ro dubla campioană mondială la fotbal-tenis, clujeanca Dorina Păuna, în vîrstă de 54 de ani.

 Clujul, promotorul Centrului Olimpic Român al fotbal-tenisului

 ÎnfiinÅ£at de Dorina Păună în urmă cu ÅŸapte ani (2003), Clubul Sportiv „Fotbal Tenis Răzvan”, organizatorul competiÅ£iei de sîmbătă, a reuÅŸit într-un timp scurt să ducă fotbal-tenisul clujean la cel mai înalt nivel, cîÅŸtigînd mai multe titluri naÅ£ionale ÅŸi mondiale. Totodată, clubul a atras în jurul său cei mai titraÅ£i sportivi clujeni. La nivel competiÅ£ional, clubul a strîns două titluri mondiale în 2002 ÅŸi 2004 (prin Dorina Păuna), un titlu de vicecampion european, multiple medalii de bronz la campionatele mondiale din 2000, 2002, 2004, 2006 ÅŸi 2008, precum ÅŸi campionate naÅ£ionale ÅŸi cupe ale României în perioada 2002-2007.

 Alături de veterana campioană mondială mai lucrează Răzvan Păuna (vicecampion mondial), Florin Purice (campion mondial) ÅŸi Daniel Săsărman (selecÅ£ionerul echipei naÅ£ionale de fotbal-tenis ÅŸi multiplu medaliat la competiÅ£ii naÅ£ionale ÅŸi internaÅ£ionale). „În perspectiva recunoaÅŸterii ca sport olimpic, performanÅ£ele sportivilor clujeni ne dau speranÅ£e ca oraÅŸul Cluj-Napoca să fie promotorul Centrului Olimpic Român al fotbal-tenisului”, e obiectivul Dorinei Păuna.

 

Dorina Păuna o pregăteşte pe viitoarea campioană mondială

 Chiar dacă ÅŸi-ar fi dorit să reuÅŸească „tripla”, adică să cîÅŸtige trei titluri mondiale, Dorina Păuna recunoaÅŸte că a venit timpul să-i lase pe cei mai tineri să reprezinte Å£ara. Astfel, din cadrul clubului clujean, pariul dublei campioane mondiale la fotbal-tenis este Alexandra Morar (14 ani), cu care lucrează foarte mult la antrenamente. „E cea mai mică, dar îi prevăd un viitor mare în fotbal-tenis. În cîÅ£iva ani poate fi cea mai bună din lume, în special la proba de simplu, care e cea mai complicată”, ne-a declarat Dorina Păuna, care speră că odată cu organizarea a cît mai multe ediÅ£ii de Cupa „Napoca”, fotbal-tenisul clujean să primească tot mai mult sprijin.

 „La nivelul ăsta, să fim campioni mondiali ÅŸi să nu avem parte de sprijin, e destul de greu. În weekend vom întîlni ţări ca Slovacia, unde fotbal-tenisul e sport naÅ£ional ÅŸi cresc zeci de mii de sportivi pe care-i plătesc cu mii de euro lunar pentru a practica acest sport”, a încheiat organizatoarea competiÅ£iei de sîmbătă, de la Sala Sporturilor „Horia Demian”, unde intarea este liberă.

 

Programul Cupei InternaÅ£ionale „Napoca” la fotbal-tenis, ediÅ£ia 1:

Sîmbătă, 28 august, în Sala Sporturilor „Horia Demian”

9.00-13.00 – Jocuri

13.00-14.00 – Pauză

14.00 – Festivitatea de deschidere

15.00-18.00 – Jocuri

18.30 – Festivitatea de premiere

20.00 – Dineul festiv

Galerie foto

  • Cupa Napoca
  • Cupa Napoca